כורכום
שמו הולך ונישא בפי אנשי הרפואה הטבעית והרפואה הקונבנציונלית – ולא בכדי.
למעלה מ- 2500 מחקרים מדעיים נעשו לבדיקת השפעתו של הכורכום על הבריאות ומסתבר שמדובר בנוגד חמצון בעל השפעה חזקה ביותר, בפרט על תהליכי דלקת, כאב וסרטן.
את אבקת הכורכום הצהובה מפיקים משורש הצמח Curcuma Longa ,
ברפואת המזרח הסינית וההודית משתמשים בו אלפי שנים, אך כעת מגלה בו עניין רב גם המדע המערבי.
החומר הפעיל בכורכום הוא נוגד חמצון שנקרא כורכומין ולו השפעה מעכבת על מתווכי דלקת בגוף, היינו - ביכולתו למנוע את התפשטות הדלקת שעומדת בבסיסה של כל מחלה כרונית.
חשוב להבין שבבסיסן של מחלות כרוניות כגון: מחלות לב וכלי דם, סוכרת, קוליטיס, עודף משקל, פרקינסון, דלקת מפרקים, גסטריטיס וכדומה - יש דלקת כרונית.
אין זו דלקת הגרון האקוטית שכולנו מכירים, שבה תגובת הגוף היא חלק ממנגנון הריפוי המופלא שלנו, אלא תגובה דלקתית של הגוף בהמשך לתזונה קלוקלת ומזהמים סביבתיים הנפגשים עם חולשות גנטיות.
דלקת מסוג זה היא כרונית ומתקיימת בשקט בתאי הגוף, עד להתפרצותה כמחלה עם שם ברור, איפה? במערכת האיבר החלשה ביותר בגוף מבחינה גנטית.
כאן נכנס למשחק הכורכום, נוכחותו בזרם הדם במינון של 2-4 גרם ליום מעכבת את התגובה הדלקתית של הגוף ומסייעת להקלה וריפוי במצבים של מחלות מעיים דלקתיות, דלקות מפרקים, כיבים פפטים, דיכאון ועוד.
במקביל, לכורכום יכולת נוגדת חמצון, המגנה על תאי הגוף מפני שינויים סרטניים כפי שניתן לראות בכתבת הטלוויזיה.
יעילותו ספיגתו של הכורכום גוברת לצד פיפרין המופק מפלפל שחור, רוב תכשירי הכורכום בארץ מגיעים בהרכב זה.
למבקשים את השפעתו המיטיבה והמרשימה, מומלץ ראשית להוסיפו לתבשילים (לא בהפרזה כי עלול לתת טעם מריר לתבשיל) אם כי יש לזכור כי החומרים הפעילים בכורכום מצויים בריכוז נמוך מאוד באבקת התבלין, ושנית לבדוק עם נטורופט/ית את אפשרות התאמתו כתוסף תזונה שכן טבליה איכותית אחת מכילה 6 כפות אבקת שורש כורכום מזן ספציפי שנחקר ונמצא שמכיל את תערובת הכורכמנואידים המסוימים הפעילים לטובת הבריאות.
כי היום יותר מאי פעם - הגוף שלנו צריך חברים נוגדי חמצון.
לקריאה נוספת על כורכום.
לקביעת תור ליעוץ נטורופתי ON LINE צרו קשר