כמה מילים על מחלות נפוצות
לפניכם סקירה מהירה וקצרה של מחלות שתזונה לקויה עומדת בבסיסן,
אלו הן מחלות המאפיינות את אורח החיים המערבי ושכיחותם הולכת וגדלה מידי שנה,
מניסיוני, תהליך נטורופתי מסייע מאוד להשבת האיזון במצבים אלו.
טריגליצרידים גבוהים
טריגליצריד הוא סוג של שומן הנע בזרם הדם.מקורם של הטריגליצרידים הוא במזון מהחי ומהצומח, (להבדיל מכולסטרול שמקורו אך ורק במזון מהחי) בנוסף מייצר אותם הכבד מסוכרים וחומצות שומן שהוא מקבל מהמזון.
תפקידם העיקרי בגוף הוא לספק אנרגיה, במצבי רעב לדוגמא, ועד שידרשו לעשות זאת הגוף מאכסן אותם ברקמות השומן.
הטריגליצרידים דומים בפעולתם השלילית לכולסטרול "הרע" ה - LDL, גם הם נכנסים לדופן כלי הדם ומתחילים תהליך טרשתי. לכן, עליה ברמות הטריגליצרידים בדם, מגבירה את הסיכון של התפתחות טרשת עורקים המהווה גורם עיקרי להתקפי לב ולשבץ מוחי.
טריגליצרידים גבוהים המופיעים לצד נטייה ליתר לחץ דם, סוכר גבוה, כולסטרול "טוב" HDL נמוך, והשמנה באזור המותניים מלמדים על התסמונת המטבולית (סינדרום x) שבבסיסה עומדת תנגודת לאינסולין.
בין הגורמים המשפיעים על רמות הטריגליצרידים:
השמנת יתר
צריכה עודפת של פחמימות
צריכה עודפת של מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה
צריכת שומן גבוהה
אלכוהול
עישון
מחסור בפעילות גופנית
מחלות מטבוליות כגון: סוכרת ותת פעילות של בלוטת התריס
תורשה וגיל
שימוש בתרופות
טיפול הורמונלי לגיל המעבר
גלולות למניעת הריון
רמה תקינה של טריגליצרידים בבדיקות דם נעה בין ld/gm 100-150
לקביעת תור ליעוץ נטורופתי ON LINE צרו קשר
כולסטרול גבוה
רמות כולסטרול גבוהות בגוף והשפעתן על כלי הדם הן אחת הסיבות העיקריות להתפתחות טרשת עורקים, מחלות לב ומחלות כלי דם.
הכולסטרול מיוצר על ידי הגוף ולו תפקידים רבים בשמירה על בריאותנו, הבעיה מתחילה כשרמות הכולסטרול הופכות גבוהות מידי.
נבחין בין שני סוגי כולסטרול:
LDL - הנחשב לכולסטרול הרע בגלל נטייתו להתחמצן על ידי הרדיקלים החופשים תוך כדי שקיעה בדפנות כלי הדם עד להיצרות כלי הדם.
HDL – הנחשב לכולסטרול הטוב שמונע נזקים ולכן רצוי שרמתו תהיה גבוהה.
בין הגורמים לכולסטרול גבוה:
תפריט עשיר בשומנים רוויים ובכולסטרול
עודף משקל
חולשת כבד
סוכרת
תת פעילות של בלוטת התריס
העדר פעילות גופנית
תורשה
גיל מעבר
לקביעת תור ליעוץ נטורופתי ON LINE צרו קשר
סוכרת מבוגרים – סוג 2
סוכרת מתאפיינת ברמות סוכר פשוט (גלוקוז) בדם גבוהות מן התקין, משום שיש בגוף הפרעה ביצור או בשימוש האינסולין.
לאחר ארוחה עולה רמת הסוכר בדם גם אם לא אכלנו סוכרים פשוטים.
האינסולין, הורמון המופרש מהלבלב חובר לגורם נוסף הנקרא GTF –Glucose tolerance factor על מנת לאפשר לסוכר לחדור אל התאים.
כך התאים יוכלו להפיק מהסוכר אנרגיה או לאכסנו לשעת הצורך.
בפעולתם זו הם מפחיתים את רמות הסוכר בדם לרמה התקינה הנדרשת.
בחולי סוכרת מסוג 2 קיימת תנגודת לאינסולין, כלומר התאים פיתחו עמידות לאינסולין ואינם יכולים לספוג את הסוכר ולהפכו לאנרגיה כנדרש, כתוצאה מכך רמות הסוכר בדם נשארות גבוהות.
עודף הסוכר בדם מוביל לעליה בשומני הדם, מגביר את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם, גורם נזק רב לכליות, למערכת העצבים ולעיניים.
מחלת הסוכרת מלווה ב "עקה אוקסידטיבית" רבה הגורמת לסיבוכים הקשים המאפיינים את המחלה.
יש חשיבות מכרעת לגורמים סביבתיים ובעיקר להשמנה בהתפתחות המחלה.
כ 90% מהלוקים בסוכרת סובלים גם מעודף משקל.
גורמים נוספים:
תורשה
תזונה לקויה
אלרגיות למזון
מצבי עקה מתמשכים
טראומה פיזית
הריון
זיהומים ויראלים
ליקויים במערכת החיסון
תסמינים:
תחושת צמא, תכיפות במתן שתן, עליה בתאבון (בפרט כמיהה לפחמימות), עייפות, ערפול ראייה, נימול וחוסר תחושה בגפיים, ריפוי איטי של פצעים, עור מגורה ויבש.
לקביעת תור ליעוץ נטורופתי ON LINE צרו קשר
עצירות
בניגוד לאמונה הרווחת, פינוי המעיים צריך להיעשות לא פעם אלא פעמיים או שלוש ביום, בקלות וללא מאמץ.
על פי אמת מידה זו רוב האנשים סובלים מעצירות.
עצירות מתבטאת בשינויים בהרגלי פעולת המעיים של האדם, הדבר יבוא לידי ביטוי ביציאות קשות ויבשות או בירידה בתדירות היציאות.
עיכול נאות של המזון שאנו אוכלים, ספיגה טובה של מרכיביו ופינוי הפסולת חיוניים ביותר לשמירה על הבריאות, לניקוי וטיהור הגוף מרעלים.
כאשר מזון נשאר זמן רב במערכת העיכול מונחת התשתית לתהליכים פתוגניים וסרטניים להתרחש בהמשך לרעילות המצטברת בגוף.
בין הגורמים לעצירות:
תזונה לקויה, מיעוט סיבים תזונתיים
מחסור בנוזלים
היעדר פעילות גופנית
מתח
התאפקות
מחלות ושינויים הורמונאליים
תופעת לוואי של שימוש בתרופות
התמכרות למשלשלים
לקביעת תור ליעוץ נטורופתי ON LINE צרו קשר
קנדידה
קנדידה היא פטריית שמר ולה מספר זנים מוכרים, היא שוכנת בגופנו במערכת העיכול שם שומרים עליה מפני שגשוג יתר החיידקים הידידותיים בגופנו.
כאשר נחלשת מערכת החיסון וצמחיית המעיים הידידותית מתמעטת, מתחילה הקנדידה להתרבות במהירות ולייצר רעלנים הפוגעים בבריאותנו.
התרבותה המהירה קשורה גם בנוכחות סוכר ופחמימות פשוטות המשמשים לה כדלק. השתרשות הפטרייה על דופן המעיים מביאה לדליפתם של חומרי מזון בלתי מעוכלים אל תוך הגוף, הדבר מוביל לאלרגיות למזון ולכימיקלים שונים.
הפרת האיזון האקולוגי במערכת העיכול בשל שגשוגה והחלשות המיקרו פלורה מובילים לשרשרת של ליקויים בניהם: גזים, עצירות, שלשולים כרוניים, תהליכי עיכול וספיגה לקויים, החלשות מערכת החיסון, זיהומים פטרייתיים, ומחלות אוטואימוניות.
בין התסמינים העשויים ללמד על זיהום קנדידה:
תשוקה למתוק - פחמימות ואלכוהול, עייפות כרונית, שינויים תכופים במצב הרוח חרדה ועצבנות, הפרעות שינה, זיהומים וגינלים, דלקות חוזרות בדרכי השתן,
גרד בפי הטבעת, מחלות עור, אלרגיות למזון, הפרעות קשב וריכוז, רגישויות כימיות לבשמים, לכה, צבעים, עשן, נפט.
שמה נקשר גם במעורבות בתהליכי מחלה כגון: ארטריטיס, אסתמה, פסוריאזיס וחוסר פוריות.
תסמינים אופייניים לקנדידה בילדים:
זיהומי אוזניים חוזרים ונשנים, שקדים נפוחים, פריחות, גודש במערכת הנשימה, היפראקטיביות, בעיות קשב.
בין הגורמים המעודדים שגשוג קנדידה:
טיפולים אנטיביוטיים
גלולות למניעת הריון
רמת סוכר גבוהה בדם
וירוסים הפוגעים ביעילות מערכת החיסון
מצבי עקה
מערכת עיכול חלשה
טיפולים תרופתיים