• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
הצעד הבא

ON LINE
 
מה זה
יעוץ נטורופתי און ליין?

לחצו כאן

 

ספרים מומלצים

מוח מנצח
ד"ר מארק היימן

חוכמת הקישקע
אליס מ. סורוקי

שוטי החלב
ד"ר אריה אבני

לא לסרטן
ד"ר דייויד סרוואן

תזונה נוגדת חמצון


ברוכים הבאים לשנת 2010, שם המשחק: רדיקלים חופשיים מול נוגדי חמצון

בצד של מי אנחנו? של נוגדי החמצון כמובן...

איפה מתקיימת המערכה? בגוף שלנו, כל הזמן...

החמצן הוא הבסיס לחיי הצמחים וכל בעלי החיים, זהו המרכיב החשוב ביותר לו זקוק כל תא ותא בכל שנייה של היום, בלעדיו אין הגוף יכול לקבל את האנרגיה לה הוא זקוק מהמזון. ללא חמצן אין לגוף אפשרות לנהל את כל התהליכים המורכבים המקיימים אותנו.
אך יש לחמצן גם פן נוסף...
מולקולת החמצן היא המקור העיקרי בגופנו לרדיקלים חופשיים מחוללי נזק.

רדיקלים חופשיים נוצרים בתהליך הנשימה הרגיל בגוף, וגם מחדירתם של חומרים רעילים לגוף, כגון:
תכשירי ריסוס והדברה הדבוקים לפירות ולירקות שאנו אוכלים,
סיגריות, קפה, אלכוהול, עשן תעשייתי, קרינה אולטרה סגולה, עשן מכוניות ורעלים נוספים אליהם אנו חשופים.

מבחינה מולקולרית רדיקלים חופשיים הם יחידות אטומיות בעלות אלקטרון עודף ולכן מצבם האנרגטי אינו יציב, הם סוחבים אלקטרון מאטום אחר והופכים אותו לרדיקל חופשי בלתי יציב - וחוזר חלילה.
תהליך גרימת הנזק נקרא "עקה אוקסידטיבית" או נזק חמצוני,  והוא עלול לפגוע בחלקים השונים של תאי גופנו. כשהפגיעה היא בגרעין התא, מתפתחת האפשרות של הפיכת התא מנורמלי לסרטני.

צבא ההגנה של הגוף נגד הרדיקלים החופשיים נקרא נוגדי חמצון – אנטי אוקסידנטים. אלו הם חומרים הבולמים את תהליכי הנזק החמצוני ובכך מגנים על מולקולות חיוניות בגוף, כגון גרעין התא DNA, קרומי התא והחלבונים.
ההגנה היא מפני החמצון שעלול להרוס את המבנה הכימי של התאים ולפגוע בתפקודיהם.

מערך ההגנה של נוגדי החמצון בגוף מתחלק לשניים:

מנגנון הגנה פנימי של הגוף – אנזימים וחלבונים מיוחדים שפועלים כנוגדי חמצון בתהליך חילוף החומרים.

מנגנון הגנה חיצוני - נוגדי חמצון תזונתיים המגיעים אל הגוף דרך הפה באמצעות התזונה או תוספי התזונה.

דוגמאות לנוגדי חמצון רבי השפעה:

Vitamin C
Vitamin A
Vitamin E
Co- Q 10
גלוטטיון
סלניום
אבץ
מנגן
חומצה גמה לינולאית
לציטין
בטא קרוטן
חומצות האמינו ציסטאין, מתיונין

אז במילים פשוטות, מי נגד מי?

הרדיקלים החופשיים ונזקי החמצון שהם מחוללים עומדים בבסיסן של מחלות. אם ברצוננו לשמור על בריאות טובה ולהימנע ממחלות -  עלינו להגביר במודע את כמות נוגדי החמצון הנכנסת אל גופנו.

נכון להיום זו ההמלצה הטובה ביותר שאפשר לתת לציבור הרוצה לשמור על בריאותו, והיא מגובה באין ספור מחקרים המוכיחים שלנוגדי החמצון אף השפעה מעכבת גדילה של תאים סרטניים.

מלבד בליעת תוספי תזונה - האם יש לנו דרך להעשיר את תזונתנו בנוגדי חמצון? בהחלט!

הכינו לעצמכם רשימה של "חברים נוגדי חמצון", תלו אותה על המקרר והשתדלו להרבות בהם,  אורגניים ככל הניתן:

פירות גרגרים (Berries): תות שדה, פטל, אוכמניות, חמוציות

תה ירוק יפני

ירקות ממשפחת המצליבים: ברוקולי, כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, קולורבי, עלי סלק, גזר לבן, לפת

בצלים: שום, בצל יבש, בצל ירוק, כרישה, בצלצלים, עירית

זנגביל – ג'ינג'ר

כורכום

מיץ רימונים

שוקולד מריר – למעלה מ 70% קקאו

לקביעת תור ליעוץ נטורופתי ON LINE  צרו קשר

 

 

חפש באתר

כדאי לבדוק
מבחן הצורך ביעוץ נטורופתי
 
המלצות החודש

קרם לחות אלוורה

תוצרת:

Jason Natural

לקבלת ניוזלטר
קבלו הנחה

בית המרקחת

מדי פלוס
גבעת אורנים

מעניק הנחה ומשלוח חינם למטופלים
המופנים אליו על ידי
או דרך האתר.

לפרטים נוספים

הנחה מיוחדת

5% הנחה

על כל הקניות

בניצת הדובדבן

לפרטים נוספים